01 januari 2009

Nyår och dagarna innan i en bildkavalkad

Mera från det lilla huset i Tyresö:

Leia blev "barnvaktad" och vi passade på att bjuda över Anders, Johanna och deras Herman (som ska få ett syskon i juli!). Kidsen fick t.ex. lära sig absolut bästa sättet att svinga hammaren...


Dagen efter var det dags att hämta hem syrran från Centralen. Leia och mormor (that's me...) åkte sedan raka vägen tillsammans med vårt nyanlända besök till Andys Lekland i Sickla.


Sedan blev det nyårsafton och min kreativa ådra fick ett veritabelt anfall med denna tjusiga dukning...


Här har vi vår lilla Hulda i full färd med att servera desserten (marängsuisse - jag säger bara det), till lilla Lisa. Det är Lena P's mamma, och Lena serverar sig duktigt av punschen.


De två som huserade i köket, och lille Hans som naturligtvis också ville ha dessert. Kalle var inte hemma, utan firade in det nya året tillsammans med gamla kompisgänget. De hade suttit ute i en badtunna mitt i natten och sett fyrverkerierna. Man kan nästan tänka sig att det var rätt behagligt va?Kvällens meny:


Västerbottenpaj med gurkstavar

Helgrillad (ute!) oxfilé med potatisgratäng och sallad

Marängsuisse med te/kaffe och punsch eller whisky

Sen spelade vi spelet Retro och så blev det dags att hasa ut i vinternatten och beskåda fyrverkerier och skåla med grannarna.


Idag var det på sin plats med en riktigt lång promenad i den rimfrostiga världen - se närbild på en av grindstolparna. Riktigt konstverk skapat av Moder Natur...

Inga kommentarer: