Man bakar de absolut finaste semlor som tänkas kan. Lätta, fluffiga. Man bemödar sig om att sammanfoga en fullkomligt förstklassig mandelmassa av saftig konsistens och sublim grynighet. Endast den mest suveräna kvalitén kan komma i fråga, all vanlig folkmassa åt sidan. Man skär ut ett mycket tunt lock på sin semla. Man gröper ur allt innanmäte. Man späckar sin semla med mandelmassa, tapetserar noga utmed innerväggarna, lager för lager. Man väger sin semla i handen. Är den tung nog? Går det möjligen att tränga in ännu någon massa? Man lägger sin semla i en stor, djup tallrik, locket fortfarande av. Man doftar kanel och strösocker över den synliga delen av mandelmassan. NU! Man sticker saltrostade mandelhalvor i samma massa. Man väller isad pösig vispgrädde över mandelpiggarna. Man återbördar locket. Man övergjuter sin semla med het fet gräddmjölk. FORT! Man doftar en ny dosis kanel över hela anrättningen. Man strösockerknattrar sin svällande semla. Man sänker sin skälvande sked genom dess villigt mjölkbristande hull. Man... Man... Man dör.
Bilder och berättelser ur mitt liv som maka, mor, mormor, storasyster, moster & någon slags bonussläkting. Delar av mitt arbetsliv kan förekomma, samt dokumentation från min udda hobby; toaplåtning.
***Den stora frågan om varför allt blev som det blev och ÄR tar vi en annan gång va?***
2 kommentarer:
Uj uj.....det där ser frestande ut.
Kram Britt
Mor Selmas semmelrecept
Man bakar de absolut finaste semlor som tänkas kan. Lätta, fluffiga.
Man bemödar sig om att sammanfoga en fullkomligt förstklassig mandelmassa av saftig konsistens och sublim grynighet. Endast den mest suveräna kvalitén kan komma i fråga, all vanlig folkmassa åt sidan.
Man skär ut ett mycket tunt lock på sin semla.
Man gröper ur allt innanmäte.
Man späckar sin semla med mandelmassa, tapetserar noga utmed innerväggarna, lager för lager.
Man väger sin semla i handen. Är den tung nog? Går det möjligen att tränga in ännu någon massa?
Man lägger sin semla i en stor, djup tallrik, locket fortfarande av.
Man doftar kanel och strösocker över den synliga delen av mandelmassan.
NU!
Man sticker saltrostade mandelhalvor i samma massa.
Man väller isad pösig vispgrädde över mandelpiggarna.
Man återbördar locket.
Man övergjuter sin semla med het fet gräddmjölk.
FORT!
Man doftar en ny dosis kanel över hela anrättningen.
Man strösockerknattrar sin svällande semla.
Man sänker sin skälvande sked genom dess villigt mjölkbristande hull.
Man...
Man...
Man dör.
Povel Ramel
Det var den absolut finaste kommentar jag någonsin har fått!
Skicka en kommentar